Friday, July 17, 2015

+ tanah suci Mekah +

Aloha,

tak tahu kenapa lately ni hati semacam terpanggil untuk ke sana.. yupp, ke Tanah Suci Mekah.. kalau nak diikutkan, memang rasa macam belum bersedia tapi ntah laa.. aku ada suarakan kat hubby.. and he said, "yes u can go".. tapi hmmm.. macamana nak cakap ek? hubby dah bagi pergi.. and of coz i need my mom to go with me.. and u know what? balik kuantan kelmarin, i've told my mom.. and she's happy and said she will companied me to go together.. gosh! i cant belived it actually.. planned nak pegi end of this year..

soalan yang my mom ajukan semalam, make me think a lot.. "awak dah nekad nak pergi?".. err, i was like errr errr ntah laa.. but i really wanna go.. but theres something on my mind.. dont know what.. but surely i am NEKAD nak pergi.. i cant wait to cry depan Kaabah.. i cant wait to see kebesaran Allah yang ada kat sana.. i wanna see everything.. but the question is: ADAKAH AKU SUDAH BERSEDIA??

Ya Allah, berilah petunjuk kepadaku..

Tuesday, July 14, 2015

IFTAR

Aloha,

tadi keluar iftar.. last day iftar with my baby girl.. cadangnya esok nak balik kuantan.. tapi tak tahulah jadi ke tak coz hubby looks soo busy.. i dont mind actually.. balik rabu ke khamis ke yang penting before raya mesti sampai kuantan.. kikiki..

Monday, April 20, 2015

+ gambar lama +

aloha,

gambar masa dolu-dolu.. hehehe

Friday, April 17, 2015

+ emergency call +

aloha,

pagi tadi tengah sedap dibuai mimpi, tetiba dapat call.. dengan malasnya aku angkat phone then tengok nombor public phone sekolah Danny.. dah apehal pulak?! aku angkat laa pastu dengar suara Danny.. dia cakap boleh tak ambik dia sekarang sebab dia sakit perut.. so aku suruh laa dia pegi pejabat sekolah then tunggu kat situ..

lepas pickup Danny, terus bawak dia pegi klinik kat BBU.. doktor cakap maybe dia kena gastrik.. memang semalam dia x tak makan nasi.. asyik makan roti je.. hmmm, tak pasal2 dapat penyakif baru.. haihhh..

Tuesday, April 14, 2015

+ update using henpon +

aloha,

ni first time try update pakai henpon.. hihi.. selama ni asyik dok memikir macamana nak update blog ni.. then tetibe tadi lepas lunch, sel2 otak berhubung dengan magiknya.. test pegi kat playstore then cari blogger.. tetiba, WOW!! wujud rupanya benda alah ni.. fuhhh, betapa sengalnya aku selama ni sebab tak tahu.. (aipp, aku je yang boleh cakap aku sengal okayyy.. kalo orang lain, memang aku tumbuk!).. kehkeh..

maknanya lepas ni akan selalu laa aku update okay.. errr, aku tak janji sebenarnya tapi Insyaallah laa ye.. hihi..

adios!

Wednesday, September 10, 2014

+ gagahkan diri utk update +

aloha,

erghh, serious SORRY sangat2.. memang takde masa langsung sekarang ni.. time teringat nak update blog, time tu laa ade kerja laa kat luar laa.. bila time free tengah lepaks kat rumah. tak ingat pulakss.. harini aku gagahi jua untuk menghapdet blog ni walaupun takde gambar bagai.. hihi..

harini second day UPSR.. kalo tahun lepas, time ni aku tengah menangis kat sekolah Danny.. lepak kat dalam surau, sembahyang hajat n baca yassin pastu pakat nangis ramai2 dalam surau sementara tunggu anak dalam dewan peperisaan.. haha.. anak yang nak periksa tapi mak yang over siap nangis bagai.. tapi Alhamdulillah berkat doa 5A yawww.. untuk UPSR candidates, i wish u good luck k.. nak2 lagi si boys aku sorang tu.. Iqhwan.. hmm, semalam call dia, dia cakap ade susah ade senang.. jawapan standard jek kalo tanya sape2 pon.. hehe..

hmm, nak cite ape lagi yek.. tangan dah lama tak pegang keyboard pc, jari dah keras nak menaip.. pulak tu pakai pc Danny.. keyboard dia TAK BEST!! haha.. mati laa kalo Danny baca entry ni.. mesti dia marah kutuk pc dia.. pulak tu kantoi laa aku curi2 masuk bilik dia.. muahahahaha.. sorry Danny.. (p/s: sila pegi beli keyboard baru!).. KAHKAHKAH..

adios!

Monday, June 23, 2014

+ dah berkurun tak update blog +

Aloha,

Ya Allah! berhabuk giler blog aku ni.. serious memang takde masa nak update okeh.. korang merajuk dengan aku ke? sorry aa ek.. aku busy mengalahkan Perdana Menteri sekarang ni.. nak setelkan kes MH370 lagi, kes rasuah negara lagi, kes sosial yang makin bertambah-tambah sekarang ni.. haihh, macam-macam laa.. hahahaha..

sorry sorry.. gurau jek.. takde laa sampai kes-kes tu pun aku nak menanggung kan.. aku busy sebab boys laa.. GT semakin banyak show yang menyebabkan aku tak cukup rehat.. tambahan pulak diorang dah dilantik untuk menjadi IKON itu dan ini.. maka, masa aku sangat suntuk dan tak cukup setiap hari.. ni pun aku terbuka blog ni bukan sebab aku rajin nak update okeh.. aku bukak ni pun sebab urusan kerja.. aku nak copy balik gambar-gambar lama untuk dibuat kertas kerja.. so, alang-alang update kejap laa kann..

terima kasih laa kepada sesiap yang rajin private msg aku dalam fb dan twitter bertanyakan tentang kenapa aku dah lama tak update blog.. sayang jugak korang kat aku kan.. dan tak sangka laa pulak blog aku ni menarik untuk korang baca.. padahal takde ape pun.. hahaha.. thank you ye.. doakan aku semoga lepas ni aku semakin rajin update blog ni.. cerita pasal boys dah bertimbun tak update.. hadoiii.. sorry ye korang..

sila laa memahami situasi aku sekarang ni.. sebagai MANAGER ARTIS.. muahahahahahha.. nampak tak ayat agak berlagak disitu.. err, ada yang meluat ke? kalau meluat, ADE AKU KESAH?!! sape suruh baca kann.. lain kali kalo meluat, pegi baca blog lain.. kepada sesiapa yang sayang aku tu, aku pun sayang korang jugak.. muahh muahh.. dah nak sambung buat kerja.. bye..

adios!

Sunday, March 30, 2014

+ show ASTANA BRIDAL +

aloha,

petang tadi boys ada show untuk Pameran Pengantin 2014 kat Masai.. show ni last week boss Astana Bridal dah ada booking tapi aku suruh confirmkan balik.. so, 2-3 hari lepas aku ada msg dia tanya sama ada show ni jadi ke tidak tapi dia tak confirmkan betul2.. so aku ingat tak jadi laa kan.. and u know what, malam semalam pukul 1 pagi dia msg untuk confirmkan show harini.. urghhhh, sabo je laa.. nasib baik boys ada lagi.. sempat laa prepare apa yang patut.. tapi tak laa risau coz my boys sangat professional.. hehe..

so, pukul 4 petang kitorang dah sampai kat sana.. baru aku tahu yang Pameran Pengantin tu, ASTANA BRIDAL yang organize.. so, Gemersik Tari sebagai opening show.. bagus jugak coz tak laa tunggu lama untuk perform..

 my boys kat booth pelamin ASTANA BRIDAL..

 masih lagi perasan nak duduk kat situ taknak turun2.. cehh..

 masa ni dah habis buat show so diorang placing muka kat situ.. muehehehe..

 masih lagi tunjuk aksi mengada2 berpossing bagai.. macam laa tempat tu aku yang punyaaaa..

 yang tengah tu, ENGKU HIDAYAH, pemilik ASTANA BRIDAL..

bergambar dengan model2 ASTANA BRIDAL..
-
-
-
ASTANA BRIDAL dah selalu sangat panggil sekarang ni.. but kitorang tak laa sign kontak full time dengan diorang pun.. aku lagi suka free macam ni.. kalau time diorang nak GT, panggil laa.. kalo kitorang free, kitorang datang.. lagi senang laa kalo tak terikat kan.. tapi aku senang sebenarnya bekerja dengan team ASTANA BRIDAL ni.. and coming soon ASTANA BRIDAL ada big event menanti.. muehehehe.. tak sabau nih..

adios!

Friday, March 21, 2014

+ show kedua & ketiga +

aloha,

okayy, sambung entry yang sebelum ni.. yang pasal 3 show dalam satu hari.. first show dah cerita kan.. yang kat sekolah Iqhwan tu.. ok, ni cerita show yang kedua.. aku tak berapa berkenan show yang ni.. aku malas nak cerita banyak sebab takut pihak yang terbabit ada baca pulak blog aku nih.. haa, masak aku kann.. so, untuk menunjukkan betapa tak berkenannya aku untuk show kedua ni, aku tak ambik apa2 gambar pun.. ada laa sekeping yang Danny masukkan dalam instagram dia tuh..

 haa, ni je laa gambar yang ada untuk menunjukkan show kedua.. tapi kat meja makan je laa.. maleh aku nak ambik gambar.. hati tengah panasss!
-
-
then lepas show kedua, terus balik umah sebab boys nak salin baju untuk kesekian kalinya.. masukkan barang2 show dalam kereta, then zuppp terus pergi hotel.. memang cadang nak gi hotel awal sebab nak rehat kat sana dan makan terus..

 sampai hotel terus check in.. dan baring jap.. lepas tu turun makan then lepas maghrib terus bersiap untuk show.. sempat gak laa aku terlelap jap.. boys tak tido, aku pulak yang tido.. hahaha..

 persalinan ketiga boys pada hari tu.. hehe.. nasib baik diorang banyak energy.. good! my boys kena kuat dan gagah perkasa.. muaahahahaha..

 on show..

 on show..

 macam biasa Danny kena perform violin..

 kat dalam dewan pun dia perform violin jugak.. kat meja utama.. ada sorang Dato' tu bangun then kasi dia duit lepas dia main violin.. untunglahhh.. ;-)

 my Danny yang semakin hari semakin hensem.. hehehe..

 snapp dengan the brides yang sangat sporting dan cantik dan awesome dan kepala gila2 dan sebagainya.. hehehe.. banyak kan? tapi diorang memang best! family dan tetamu yang hadir malam tu pun semuanya best!

 last posse dengan pengantin.. ni pengantin lelaki tu cakap posse "zapin tutup hidung ala2 ninja".. hahaha.. kan bukan2 tuh.. tapi memang sporting habis laa..
-
-
-
aku suka show ketiga ni.. walaupun yang kawin tu anak Dato', dan tetamu yang hadir tu pun majoritinya Dato', VVIP dan orang2 kaya, tapi diorang tak sombong pun.. havoc giler malam tu.. kalau tak disebabkan boys sekolah keesokkan harinya, memang kitorang nak stay sampai majlis habis.. memang best dan sangat santai..

taklah macam sesetengah orang tu.. golongan biasa je.. konon nak buat majlis kawin ikut protokol bagai tapi sudahnya berterabur jugak.. padahal bukan golongan Dato' or VVIP pun.. berlagak je lebihhh.. habuk pun tarakk.. eh eh, macam dah terlepas cakap jek.. hahahaha.. ampunnn..

adios!

Wednesday, March 19, 2014

+ SK Sri Kota Puteri +

aloha,

hmm, apa nak start ye.. i have no words to start typing.. hmm.. oklah start je laa dengan perkataan biasa.. "aritu" kitorang dapat jemputan khas ke sekolah Iqhwan.. SK Sri Kota Puteri.. cikgu2 Iqhwan laa nak tunjukkan kat YB dan all the parents kat situ yang one of the students dah berjaya ke peringkat yang aku rasa patut dibanggakan.. of course laa kan.. JUARA SUPERSTAR okehhh.. erkk, sorry2.. ter'riak' pulak.. heh..

 kitorang sampai dalam pukul 8 pagi.. so, sekolah sediakan breakfast..

 posse kat dalam kantin guru.. hehe..

 on show.. ada sekeping je sebab aku amik video..

 lepas show, boys terus pergi kantin sebab dah ramai yang tunggu nak poster, autograf bagai..

 berebut-rebut okehh.. sampai aku kena jerit jangan berebut.. sebab takut poster tu koyak.. tapi biase laa kan.. dah nama pun budak2.. harus laa diorang takut tak dapat.. padahal aku bawak poster banyak kott..

 sepatutnya semua berkumpul kat depan boys.. tapi agaknya tak tahan nak sangat poster tu, sudahnya boys kena kerumun.. hahaha..

 kemain lagi korang ek.. glamer laa sangattt.. haha..

 suke memasing dapat poster.. tapi budak2 sekolah tu memang sporting2 tau.. pantang suruh posse, mesti posse.. aku sukee.. ;-)

 haa, budak lelaki yang tengah tu kan.. setiap gambar mesti ada muka dia.. kamera orang lain pun ada muka dia.. dia taknak berenggang dari boys.. minat sangat laa tu.. hahaha.. sampai aku halau dia ketepi sikit.. tapi dalam entry ni aku tak masukkan semua gambar tau.. kalo tak, jenuh laa korang nak kena tengok gambar jek.. hehe..

 haa, bergambar ramai2 pun ada gak budak baju belang2 tu terselit.. hahaha..

 yang belah kanan tu cikgu kelas Iqhwan..

 muka penat kena sign 100 keping poster.. hehehehe.. rasakann!!

 boys bersama YB Normala.. Ahli Parlimen Pasir Gudang..

 sempat bergambar depan sekolah Iqhwan.. hehehe..

permandangan biasa selepas show..
-
-
-
tu baru show pertama.. hari tu boys ada 3 show dalam 1 hari.. haa, awesome kan? hehehehe.. nanti laa aku update pasal show kedua dan ketiga tu k..

adios!